Dit is de gearchiveerde website van de CodeCup NIO 2013.
Klik hier om naar de huidige website te gaan.
CodeCup NIO 2013 - Een online programmeerwedstrijd.  

CodeCup NIO 2013 - Een online programmeerwedstrijd.

Welkom bij de CodeCup!

Op deze website kunnen Nederlandse scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs meedoen aan opgave 3 van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade. Op deze website kunnen Nederlandse scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs meedoen aan opgave 3 van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade.

Maak een programma dat het spel Vier-op-een-rij speelt

Als je meedoet moet je een speler programmeren die het spel Vier-op-een-rij speelt. Jij moet het programma van de speler schrijven en dat insturen. Wij zorgen er dan voor dat je programma getest wordt en dat hij dan meedoet met alle competities. We laten je programma dan regelmatig tegen alle andere andere ingestuurde programma's spelen.

De regels van Vier-op-een-rij heb je kunnen lezen op de website van de Nederlandse Informatica Olympiade. Deze spelregels staan hier ook. Ook vind je hier de overige regels die je nodig hebt om je programma te schrijven. Binnenkort vind je er ook voorbeeldspelers terug (in C, C++ en Pascal) om je alvast op gang te helpen. Je kan nu meteen een voorbeeldwedstrijd van Vier-op-een-rij bekijken.

We proberen je zo goed mogelijk te helpen

We willen je zoveel mogelijk helpen om mee te doen aan deze wedstrijd. Daarom zijn er regelmatig testcompetities zodat je kunt zien hoe je programma het doet tegen de andere programma's. Om het je makkelijker te maken kan je ook thuis competities spelen met je eigen programma's. In die software zitten ook twee spelers die wij voor je gemaakt hebben en waarvan je kan proberen te winnen. Kijk op de Caia pagina.

Als je verder nog vragen hebt, kan je die stellen op ons forum. Ook kan je kijken op de pagina met de veel gestelde vragen (FAQ). En je kan natuurlijk ook een e-mail sturen naar marcel(at)codecup.nl.

De officiele Vier-op-een-rij competitie is gespeeld op January 19th 2013.Je kunt direct naar de eindstand.

Nieuws

De CodeCup NIO3 competitie 2013 is gewonnen door Jorrit Dorrestijn. De organisatie feliciteert Jorrit met zijn overwinning. Aan de competitie deden 22 deelnemers mee en maakten er een hele spannende finale van. Jorrit heeft met minimaal verschil gewonnen.

De testcompetitie van 6 januari is, zij het met enige vertraging, wel goed verlopen. Deelnemer Willem Melching heeft meegedaan als 'buiten mededinging'. Helaas staat dit niet correct in het lijstje vermeld. Dus Jonathan Heek is de winnaar van deze testcompetitie.

De testcompetitie van 5 januari is niet helemaal goed verlopen. Van minstens drie partijen is bekend dat een programma de fout inging, maar dat dit niet goed werd opgemerkt door de checker. De eindstand is dus niet helemaal in orde en blijft zo staan.

CodeCup

Als je deze wedstrijd leuk vindt of je wilt werken aan een uitdagender spel dan kan je ook meedoen met onze internationale wedstrijd. Kijk daarvoor op: www.codecup.nl.