Dit is de gearchiveerde website van de CodeCup NIO 2012.
Klik hier om naar de huidige website te gaan.
CodeCup NIO 2012 - Een online programmeerwedstrijd.  

CodeCup NIO 2012 - Een online programmeerwedstrijd.

Thuis testen

Caia is een systeem dat je thuis kunt gebruiken om je programma te testen en te verbeteren. Caia wordt gebruikt door zowel gevorderde als beginnende deelnemers.

Je kunt Caia direct downloaden en beginnen!

Caia

Het Caia project is ontwikkeld om programma's die deelnemen aan de CodeCup thuis te testen en thuis competities te kunnen organiseren. Die software is nu beschikbaar voor Linux, Windows en Mac OS X.

Jaap Taal en Marcel Vlastuin hebben een variant van de competitiesoftware ontwikkeld voor thuisgebruik en hebben deze software open-source gepubliceerd. Het project Caia bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Het programma caiaio, dat in de taal C++ is geschreven. Dt is het hoofdprogramma dat voor de invoer en uitvoer zorgt. Caiaio staat voor: caia-input-output.
  • Programma's die door de gebruiker geschreven dienen te worden zijn: de manager, de referee en natuurlijk de programma-spelers zelf. De referee (scheidsrechter) en de spelers hangen van het spel af, de manager niet. De programma's kunnen worden ontwikkeld in elke taal, je hoeft alleen maar een uitvoerbaar bestand te hebben. C, C++, Pascal en Haskell zijn talen die normaal worden gecompileerd. Python scripts kunnen een shebang regel gebruiken. Als je Microsoft Windows gebruikt, dan heb je een klein uitvoerbaar bestand nodig voor Java en Python scripts, batch scripts werken niet.
  • Het protocol dat uitlegt hoe de referee, de manager en de spelers kunnen communiceren met caiaio en de andere programma's.
  • Een kant en klaar systeem voor het spel van dit jaar (Bao, inclusief een referee en een aantal testspelers die worden geleverd door de jury.

Voor meer informatie kun je de volledige project omschrijving lezen.
Voor een handleiding over hoe je Caia moet installeren en starten, kun je de handleiding downloaden onderaan deze pagina voor jouw besturingssysteem.

De Competition Manager

De competition manager kan volledige competities organiseren. Deze nieuwe manager kan de normale manager vervangen als je niet alleen je programma's wilt testen, maar ook competities tussen verschillende programma's wilt houden. De competitie manager wordt meegeleverd bij Caia.

Downloaden

Er zijn vijf verschillende versies van Caia beschikbaar voor het spel Bao

Onze ervaring met Caia leert dat het het best werkt onder Linux. Cygwin onder Windows is een goed alternatief indien je Linux niet beschikbaar hebt. De versie voor Windows werkt minder goed dan de versie van Cygwin. Lees meer over Cygwin op www.cygwin.com.

Oudere versies van Caia

De eerste versie van Caia is gepubliceerd in 2004 (voor de CodeCup 2005). Deze oude versie (die een oudere caiaio gebruikt) bevat voorbeelden voor de referee en de manager. Je kunt deze voorbeelden gebruiken. Wij adviseren je de caiaio bestanden te vervangen door die van de versie voor dit jaar.