Dit is de gearchiveerde website van de CodeCup NIO 2012.
Klik hier om naar de huidige website te gaan.
CodeCup NIO 2012 - Een online programmeerwedstrijd.  

CodeCup NIO 2012 - Een online programmeerwedstrijd.

Welkom bij de CodeCup!

Op deze website kunnen Nederlandse scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs meedoen aan opgave 3 van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade. Op deze website kunnen Nederlandse scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs meedoen aan opgave 3 van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade.

Maak een programma dat het spel Bao speelt

Als je meedoet moet je een speler programmeren die het spel Bao speelt. Jij moet het programma van de speler schrijven en dat insturen. Wij zorgen er dan voor dat je programma getest wordt en dat hij dan meedoet met alle competities. We laten je programma dan regelmatig tegen alle andere andere ingestuurde programma's spelen.

De regels van Bao heb je kunnen lezen op de website van de Nederlandse Informatica Olympiade. Deze spelregels staan hier ook. Ook vind je hier de overige regels die je nodig hebt om je programma te schrijven. Binnenkort vind je er ook voorbeeldspelers terug (in C, C++ en Pascal) om je alvast op gang te helpen. Je kan nu meteen een voorbeeldwedstrijd van Bao bekijken.

We proberen je zo goed mogelijk te helpen

We willen je zoveel mogelijk helpen om mee te doen aan deze wedstrijd. Daarom zijn er regelmatig testcompetities zodat je kunt zien hoe je programma het doet tegen de andere programma's. Om het je makkelijker te maken kan je ook thuis competities spelen met je eigen programma's. In die software zitten ook twee spelers die wij voor je gemaakt hebben en waarvan je kan proberen te winnen. Kijk op de Caia pagina.

Als je verder nog vragen hebt, kan je die stellen op ons forum. Ook kan je kijken op de pagina met de veel gestelde vragen (FAQ). En je kan natuurlijk ook een e-mail sturen naar marcel(at)codecup.nl.

De officiele Bao competitie is gespeeld op January 28th 2012.Je kunt direct naar de eindstand.

Nieuws

De organisatie van de Nederlandse Informatica Olympiade heeft (alweer een tijdje geleden) het NIO3 spel van dit jaar online gezet. Dit jaar moet je een speler programmeren voor het spel Bao. We hopen dat je het een leuk spel zult vinden om aan te werken. De finale wordt gespeeld op 28 januari 2012. Als je Caia download, dan kan je alvast een voorbeeldspel in werking zien. We gebruiken dit jaar een hele fraai javascript dat gemaakt is door Laurent van den Bos om het spel te visualiseren.

CodeCup

Als je deze wedstrijd leuk vindt of je wilt werken aan een uitdagender spel dan kan je ook meedoen met onze internationale wedstrijd. Kijk daarvoor op: www.codecup.nl.