Dit is de gearchiveerde website van de CodeCup NIO 2011.
Klik hier om naar de huidige website te gaan.
CodeCup NIO 2011 - Een online programmeerwedstrijd.  

CodeCup NIO 2011 - Een online programmeerwedstrijd.

Welkom bij de CodeCup!

Op deze website kunnen Nederlandse scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs meedoen aan opgave 3 van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade. Op deze website kunnen Nederlandse scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs meedoen aan opgave 3 van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade.

Maak een programma dat het spel Invers speelt

Als je meedoet moet je een speler programmeren die het spel Invers speelt. Jij moet het programma van de speler schrijven en dat insturen. Wij zorgen er dan voor dat je programma getest wordt en dat hij dan meedoet met alle competities. We laten je programma dan regelmatig tegen alle andere andere ingestuurde programma's spelen. De finale is op 15 januari 2011 en kan je live volgen.

De regels van Invers heb je kunnen lezen op de website van de Nederlandse Informatica Olympiade. Deze spelregels staan hier ook. Ook vind je hier de overige regels die je nodig hebt om je programma te schrijven. Binnenkort vind je er ook voorbeeldspelers terug (in C, C++ en Pascal) om je alvast op gang te helpen. Je kan nu meteen een voorbeeldwedstrijd van Invers bekijken.

We proberen je zo goed mogelijk te helpen

We willen je zoveel mogelijk helpen om mee te doen aan deze wedstrijd. Daarom zijn er regelmatig testcompetities zodat je kunt zien hoe je programma het doet tegen de andere programma's. Om het je makkelijker te maken kan je ook thuis competities spelen met je eigen programma's. In die software zitten ook twee spelers die wij voor je gemaakt hebben en waarvan je kan proberen te winnen. Kijk op de Caia pagina.

Als je verder nog vragen hebt, kan je die stellen op ons forum. Ook kan je kijken op de pagina met de veel gestelde vragen (FAQ). En je kan natuurlijk ook een e-mail sturen naar marcel(at)codecup.nl.

De officiele Invers competitie is gespeeld op January 15th 2011.Je kunt direct naar de eindstand.

Nieuws

De CodeCup organisatie feliciteert Bas Nieuwenhuizen met de overwinning van het NIO3-spel van dit jaar. De finale is gelukkig zonder problemen verlopen. Dat kon niet gezegd worden van de testcompetities. "Binnenkort" wordt het spel van volgend jaar bekend gemaakt worden. Daarvoor hoeft niet gewacht te worden tot september 2011. Zodra het spel bekend wordt gemaakt, zullen we iedereen daarvan per e-mail op de hoogte brengen. Helaas kunnen de eindexamenkandidaten van dit jaar niet meer aan die competitie meedoen, mits ze natuurlijk hun examen dit jaar niet halen. Zij kunnen meedoen om aan de internationale competitie (www.codecup.nl) voor een meer stevige uitdaging.

Het forum is momenteel nog niet geopend. Daar wordt aan gewerkt.

CodeCup

Als je deze wedstrijd leuk vindt of je wilt werken aan een uitdagender spel dan kan je ook meedoen met onze internationale wedstrijd. Kijk daarvoor op: www.codecup.nl.