Het toernooi om

de zesde CvO-Windesheimprijs.

Op 27 januari 2001 wordt het zesde toernooi om de CvO-Windesheimprijs gespeeld. Deelnemers van de Nederlandse Informatica Olympiade en hun docenten uit het voortgezet onderwijs die een werkend programma voor het spel SUSAN hebben geschreven komen in dit toernooi tegen elkaar uit.

Het toernooi.

Er zijn 41 deelnemende programma's van in totaal 57 leerlingen en één docent uit het voortgezet onderwijs. Deze programma's zijn aangevuld met een programma "Toevallig" dat uit de verzameling geldige zetten een willekeurige kiest. De 42 programma's spelen een hele competitie. De verslagen van alle onderlinge wedstrijden worden op deze Website geplaatst. Je kunt deze verslagen benaderen via het speelschema of via het speleroverzicht

In het speelschema staat voor ieder programma aangegeven in welke groep het is geplaatst (de groepen worden aangeduid met een letter, A tot en met N). In de tabel onderaan de bladzijde staan alle onderlinge ontmoetingen tussen de verschillende groepen aangegeven. In de zittingen 1 en 14 spelen de deelnemers uit dezelfde groep ook een onderlinge wedstrijd. Als je op een vakje uit deze tabel klikt kom je terecht bij een verslag van alle wedstrijden van de betreffende zitting op de betreffende PC. In dat verslag kun je voor iedere wedstrijd op de knop voor de zetten drukken om een pagina op te roepen waarmee je de betreffende partij kunt naspelen. De applet daarvoor is gebouwd door Joris van Rantwijk, oud-deelnemer aan de Nederlandse en de Internationale Informatica Olympiade.

Als je in het speelschema klikt op het woord Zitting (met een volgnummer) kom je bij de tussenstand na de aangegeven zitting.

In het speleroverzicht staan de namen van alle deelnemende programma's. Als je daar één van aanklikt kom je bij de persoonlijke pagina van een deelnemer. Daarop staan voor zover ingeleverd een foto en een beschrijving van de gekozen strategie. Ook staat er een lijst van alle wedstrijden die het programma speelt. Je kunt daar voor een specifiek wedstrijdverslag kiezen.

Soms zal informatie (nog) niet aanwezig zijn. De wedstrijden beginnen zaterdag 27 januari 2000 om 10.00 u. en als een hele zitting gespeeld is op PC1 wordt het verslag ervan op de Website geplaatst. Vervolgens komen de resultaten van de hoger genummerde PC's, en als alle resultaten van de zitting er staan komt de tussenstand. Als je de melding krijgt dat de informatie van een bladzijde (nog) niet beschikbaar is, kun je op de knop "Vernieuwen" van je browser drukken om te kijken of dat nog steeds het geval is.

Deelnemer Machiel van Hooren heeft een programma ingestuurd wat door de interactie tussen de toernooisoftware en het besturingssysteem en zijn eigen programma niet altijd op tijd een zet lijkt te doen. Als zijn programma in de goed beeindigde wedstrijden daartoe voldoende punten haalt is het mogelijk dat zijn programma opnieuw wordt gejureerd. De uitslag die op deze site wordt gepubliceerd is dus onder voorbehoud!

Verwijzingen.

De site over SUSAN.

De Nederlandse Informatica Olympiade.

Christelijke Hogeschool Windesheim.