Dit is de gearchiveerde website van de CodeCup NIO 2014.
Klik hier om naar de huidige website te gaan.
CodeCup NIO 2014 - Een online programmeerwedstrijd.  

CodeCup NIO 2014 - Een online programmeerwedstrijd.

Welkom bij de CodeCup!

Op deze website kunnen Nederlandse scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs meedoen aan opgave 3 van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade. Op deze website kunnen Nederlandse scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs meedoen aan opgave 3 van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade.

Maak een programma dat het spel Y speelt

Als je meedoet moet je een speler programmeren die het spel Y speelt. Jij moet het programma van de speler schrijven en dat insturen. Wij zorgen er dan voor dat je programma getest wordt en dat hij dan meedoet met alle competities. We laten je programma dan regelmatig tegen alle andere andere ingestuurde programma's spelen.

De regels van Y heb je kunnen lezen op de website van de Nederlandse Informatica Olympiade. Deze spelregels staan hier ook. Ook vind je hier de overige regels die je nodig hebt om je programma te schrijven. Binnenkort vind je er ook voorbeeldspelers terug (in C, C++ en Pascal) om je alvast op gang te helpen. Je kan nu meteen een voorbeeldwedstrijd van Y bekijken.

We proberen je zo goed mogelijk te helpen

We willen je zoveel mogelijk helpen om mee te doen aan deze wedstrijd. Daarom zijn er regelmatig testcompetities zodat je kunt zien hoe je programma het doet tegen de andere programma's. Om het je makkelijker te maken kan je ook thuis competities spelen met je eigen programma's. In die software zitten ook twee spelers die wij voor je gemaakt hebben en waarvan je kan proberen te winnen. Kijk op de Caia pagina.

Als je verder nog vragen hebt, kan je die stellen op ons forum. Ook kan je kijken op de pagina met de veel gestelde vragen (FAQ). En je kan natuurlijk ook een e-mail sturen naar marcel(at)codecup.nl.

De officiele Y competitie is gespeeld op January 18th 2014.Je kunt direct naar de eindstand.

Nieuws

De competitie om de Windesheim Digitalisprijs 2014 is gewonnen door Jorn Hoofwijk. Hij won nipt van Ludo Pulles en Tom Smeding, die gedeeld tweede zijn geworden. Naar verwachting zal het NIO3-spel voor volgend jaar al gepubliceerd worden in het voorjaar van 2014.

Het spel Y is een programmeeropdracht voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en staat sinds 8 oktober online. Het spel is de NIO3-opgave van de eerste ronde van de Nederlandse Informatica Olympiade 2013/2014. Het spel Y is het oorspronkelijke spel dat model stond voor het ingewikkelder spel Poly-Y, dat voor www.codecup.nl is gekozen. Zie de link hieronder.

CodeCup

Als je deze wedstrijd leuk vindt of je wilt werken aan een uitdagender spel dan kan je ook meedoen met onze internationale wedstrijd. Kijk daarvoor op: www.codecup.nl.