Het toernooi krijgt om 11:30 u. een herstart in verband met een aantal technische problemen!

 

Het toernooi om de CvO-Windesheimprijs 2002.

Dit is een toernooi tussen computerprogramma's die door leerlingen of docenten uit het voortgezet onderwijs. Hun programma's spelen een volledige competitie; de winnaar(s) ontvangen de CvO-Windesheimprijs, een bedrag van e 250. De wedstrijd heeft betrekking op opgave drie van de eerste ronde van de Nederlandse informatica olympiade 2001-2002.

 DAO.

Het spel dat door de deelnemende programma's wordt gespeeld is een variant van DAO. Meer informatie over het originele spel DAO op www.playdao.com

Informatie over de spelregels is te vinden op de pagina met opgaven van de Nederlandse Informatica Olympiade.

 Eerdere winnaars.

Jaar

Spel

Aantal deelnemers

Winnaar(s)

1996

Rack-O

37

Edwin Woudt

1997

Hexxagon

37

Joost Batenburg

1998

Tac-Tic Turn

64

Maarten Boersma en Jurgen van Dijk (ex aequo)

1999

PAS

52

Mathijs Vogelzang

2000

Lasca

28

Carlo Kok

2001

Susan

42

Tijmen Tieleman en Jelmer Vernooij (samen)

Beste positie van een docent in de geschiedenis van het toernooi was de derde plaats van Marcel Vlastuin in 2001. In 1997 werd Daan Bosma vierde.

 De wedstrijd.

De 20 deelnemers zijn ingedeeld in 10 groepen van 2 programma's. Deze groepen spelen tweemaal tegen elkaar; tijdens zo'n ontmoeting spelen beide programma's uit de ene groep tegen beide programma's uit de andere groep.

In de eerste en de tiende ronde worden zes wedstrijden gespeeld; dan spelen ook de beide programma's uit dezelfde groep een onderlinge wedstrijd.

Als alle wedstrijden uit een onderlinge ontmoeting zijn gespeeld worden de uitslagen ervan op de website gezet. Klik in het speelschema op de betreffende ontmoeting om het verslag van de gespeelde wedstrijden te zien. In dit verslag staan kleine DAO-borden bij iedere wedstrijd. Als je daarop klikt kun je de applet van Joris van Rantwijk starten waarmee je de betreffende wedstrijd kunt naspelen.

Als alle ontmoetingen uit een speelronde zijn gespeeld kun je door op het woord Zitting te klikken de tussenstand van het toernooi zien. De stand na Zitting18 is de eindstand.

Ook is het mogelijk naar het overzicht van alle deelnemers te gaan. Van daaruit kies je een deelnemer en krijg je een lijst van alle wedstrijden. Ook op die manier kun je de verslagen van al gespeelde wedstrijden benaderen.

De wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 26 januari 2002 vanaf 10.30 u.

Ga naar het speelschema.

Ga naar de deelnemerslijst.